M Policlinic, parte a M Hospital, este un complex de servicii medicale de inalta performanta. Localizata in Sectorul 1 al Capitalei, la intersectia strazilor Witting si Constantin Balacescu, M Policlinic ofera planuri de tratamente precise si eficiente, personalizate in functie de necesitatile fiecarui pacient.

Profesionalismul echipei medicale si echipamentele de inalta performanta pozitioneaza M Policlinic in topul clinicilor specializate in asistenta medicala ambulatorie. 

Specializari medicale

Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice

Reprezinta specialitatea medicala ce se ocupa cu diagnosticarea corecta si tratatarea bolilor cronice netransmisibile precum diabetul zaharat, obezitatea, diverse afectiuni acute sau cronice, boli metabolice ereditare sau dobandite dupa nastere. La M Policlinic, toti pacientii cu afectiuni care apartin specialitatii Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice beneficiaza de sprijin pe intreaga durata a colaborarii, de la diagnosticare pana la stabilirea regimului alimentar, a tratamentului si a rutinei controalelor medicale.

Nefrologia

Este ramura medicinei interne care se ocupa cu studiul patologiei renale. Rolul nefrologiei este diagnosticarea bolilor rinichilor si tratamentul acestora (medical, dializa) precum si urmarirea pacientilor transplantati renal. Principalele afectiuni identificate la M Policlinic sunt: insuficienta renala acuta si cronica, hematurie, protenurie, litiaza renala, neoplasmul renal (cancer), infectii urinare sau tulburari hidroelectrolitice si acidobazice.

Cardiologia  

Este specialitatea medicala care se ocupa cu preventia, diagnosticarea si tratarea afectiunilor cardiovasculare, printre care se regasesc si defecte cardiace congenitale, boala coronariana/cardiopatia ischemica, insuficienta cardiaca, bolile cardiace valvulare si tulburararile de ritm cardiac. Pentru cresterea acuratetei diagnostice si evaluarea stadiului de boala, la M Policlinic consultul cardiologic este completat cu analize de laborator specifice, explorari functionale cardiace – electrocardiograma (ECG/EKG), test de efort, monitorizare ambulatorie a tensiunii arteriale (TA) si explorari paraclinice specifice – radiografia cardio-pulmonara, ecografia Doppler vascular.

Neurologia

Este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului nervos (encefal, maduva spinarii, nervi periferici). Pentru acuratetea diagnosticului dat, medicul neurolog poate indica investigatii precum: punctie lombarp si analiza lichidului cefalorahidian, electroencefalograma (EEG), electromiograma (EMG), examen radiologic (radiografie de craniu si de coloana vertebrala), Doppler vascular cervico-cerebral, tomografie cerebrala, rezonanta magnetica nucleara (RMN) cerebrala sau de maduva spinarii.

Psihiatria

Este specialitatea medicala care se ocupa cu identificarea cauzelor, diagnosticul, preventia si tratamentul afectiunilor psihice. Afectiunile psihice pot fi grupate in : tulburari de afectivitate (depresie majora, boala bipolara), tulburari cognitive (dementa multi-infarct, dementa Alzheimer, delir), tulburari anxioase (atacuri de panica, boala obsesiv-compulsiva), tulburari de personalitate, tulburari psihotice (schizofrenia), dependenta de substante (droguri, alcool, tutun).

Otorinolaringologia ORL 

Desemneaza ramura medicala cu ajutorul careia sunt prevenite, diagnosticate si tratate afectiunile urechii, nasului, gatului, cailor respiratorii superioare si sinusurilor. Cele mai intalnite afectiuni sunt: sinuzita, rinita alergica, polipii nazali, perforatia de sept nazal, deviatia de sept, laringita, faringita, oreionul, amigdalita, otita, eustachita, tinitusul, dopurile de sulf, pierderea auzului, leziunile la nivelul urechilor.

Oftalmologia

Este specialitatea care se ocupa cu studiul structurii si functionarii ochilor, precum si a bolilor care ii afecteaza. Examenul oftalmologic de rutina este foarte important deoarece multe boli oculare sunt asimptomatice si se pot diagnostica doar in urma unui consult de specialitate.

Dermatologia

Este specialitatea medicala care se ocupa de diagnosticarea si tratarea bolilor cutanate, anexelor pielii (par, unghii) si a mucoaselor adiacente (cavitate bucala si organe genitale). Diagnosticul bolilor dermatologice presupune examinarea atenta a pielii, anamneza minutioasa si evaluarea unor factori asupra starii generale a pacientului, completat adesea de investigatii complementare.

Endocrinologia

Este ramura medicinei care studiaza bolile hormonale. Medicul endocrinolog diagnosticheaza si trateaza problemele hormonale si complicatiile acestora. Hormonii regleaza metabolismul, respiratia, cresterea, reproducerea, perceptia senzoriala si miscarea. Dezechilibrele hormonale stau la baza a numeroase afectiuni. Oamenii au peste 50 de hormoni diferiti. Acestia pot exista in cantitati foarte mici si, cu toate acestea, pot avea un impact semnificativ asupra functionarii si dezvoltarii organismului.

Medicina de Familie

Fiecare medic din cadrul M Policlinic este dedicat relatiei cu pacientul. Medicul de familie dispune de toata deschiderea pentru a stabili o relatie solida, bazata pe incredere, comunicare, intelegere, rabdare si profesionalism intrucat serviciile medicale din acest domeniu implica pacienti de toate varstele. . Spre deosebire de alti medici specialisti, medicul de familie relationeaza pe perioade mai lungi de timp cu pacientii lui si ajunge sa ii cunoasca foarte bine. In consecinta, actul medical este influentat pozitiv de periodicitatea consulturilor, mai ales in cazul copiilor sau a bolnavilor cronici.

Medicina Muncii

Este specialitatea medicala care studiaza relatia om-munca, adaptarea omului la munca si potrivirea tipului de munca cu persoana care o efectueaza. Aceasta specialitate medicala reuneste cunostinte din toate celelalte specialitati medicale. Medicina muncii se ocupa cu preventia, diagnosticarea si managementul bolilor profesionale si a celor legate de profesiune, a accidentelor de munca, precum si cu promovarea sanatatii si productivitatii muncitorilor.

Medicina sportiva

Este ramura medicinei ce ofera tratament personalizat si integrat pentru sportivii de performanta, sportivii amatori sau persoanele active. Acest departament reuneste medicina de ortopedie,  de recuperare medicala, departamentul de imagistica, dar si pe cel de nutritie si metabolism. Echipa de recuperare este formata din medici specialisti medicina fizica si balneologie si fizio-terapeuti.

Chirurgia generala

Este specialitatea care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul afectiunilor chirurgicale ale abdomenului precum si a altor afectiuni chirurgicale care fac obiectul altor specialitati ce necesita tehnici speciale cum ar fi traumatisme, afectiuni vasculare, genitale, urologice, toracice, endocrine, neurochirurgicale, chirurgie oncologica etc.

Chirurgia plastica, estetica si microchirurgia reconstructiva

Trateaza pacientii cu defecte sau diverse diformitati congenitale sau dobandite. Acestea pot aparea in urma bolilor sistemice, a traumatismelor, a arsurilor, a patologiei tumorale, degenerative sau a imbatranirii. Chirurgia plastica abordeaza interventii chirurgicale de tip estetic – in vederea imbunatatirii trasaturilor fizice ale pacientului si estomparea unor efecte provocate de procesul imbatranirii, si interventii de tip constructiv- reparator.

Ginecologie

Este ramura medicinei care se ocupa cu fiziologia si tratarea afectiunilor aparatului genital feminin  (uter, vagin, ovare). M Hospital pune la dispozitia pacientelor o larga lista de investigatii pentru specialitatea de Ginecologie: diverse analize de laborator, precum citologia vaginala,  histerosalpingografia, ecografia trasvaginala si cea abdominala.

Urologia

Este ramura medicinei care se ocupa cu studiul, diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului reproductiv, tractului urinar feminin si tractului urinar masculin. Urologia este strans legata de alte specialitati precum oncologia si nefrologia. Medicul urolog mai are si misiunea de a investiga problemele ce tin de disfunctiile sexuale, incontinenta urinara, infertilitatea masculina si urologia pediatrica.

Ortopedie

Ortopedia si Traumatologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticul, tratamentul si prevenirea leziunilor si bolilor sistemului musculo-scheletic. Acest sistem complex include oasele, articulatiile, ligamentele, tendoanele, muschii si nervii. Sectia de Ortopedie a M Hospital dispune priceperea medicilor nostri ortopezi, dar si de aparatura de inalta performanta a clinicii M Imagistica, cu care venim in intampinarea tuturor nevoilor medicale ale pacientilor care vin si ne solicita ajutorul in ceea ce priveste diagnosticarea si tratarea diferitelor afectiuni de care acestia sufera.