Open
  • Str. Witing, Nr. 10-12, Sector 1, București

Nutriție clinică și dietoterapie

Nutriție clinică și dietoterapie

Descriere nutriție clinică și dietoterapie

Nutriția clinică este disciplina care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul modificărilor nutriționale și metabolice legate de bolile acute sau cronice.

În mod normal, oamenii obțin substanțele nutritive necesare organismului prin procesarea alimentelor. Când, pe fondul bolilor sau stresului, organismul nu obține suficienți nutrienți prin dietă, este necesară o suplimentare alimentară formulată special pentru starea lor individuală, numită nutriție clinică.

Dietoterapia pornește de la principiul că organismul uman este influențat, în special, de alimentație. Astfel, orice afecțiune poate fi prevenită sau tratată dacă dieta se adaptează nevoilor pacientului și include doar alimente care nu îi sunt dăunătoare, accentul fiind pus pe cele care au un conținut nutrițional esențial pentru afecțiunea respectivă.

Pacientul va primi un meniu detaliat, o listă cu alimente permise și alimente nepermise. De asemenea, este importantă respectarea orelor de masă, cantitatea de lichide consumată, dar și medicația pe care o ia pacientul, dacă este cazul. Pentru că dietoterapia se bazează pe mulți factori individuali, nu se recomandă ca același regim să fie preluat și urmat de mai multe persoane, fără un consult prealabil.

 

Lista completa de servicii

Riscuri si contraindicatii

In cazul unei investigatii singulare riscul iradierii este minim, dar creste in cazul unor iradieri repetate, de aceea pacientul trebuie sa informeze medicul cu privire la numarul expunerilor la radiatii inaintea efectuarii investigatiei. Sarcina reprezinta o contraindicatie absoluta pentru examinarile CT, in cazul in care pacienta banuieste ca ar putea fi insarcinata, investigatia se amana pana dupa efectuarea testului de sarcina. Computer tomograful nu este recomandat copiilor decat daca este absolut necesar si au fost epuizate toate celelalte metode de diagnostic.

Documente necesare

Alte detalii

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet odio non porta laoreet. Vestibulum in dui euismod, molestie quam porta, sagittis arcu. Pellentesque vitae pulvinar urna, in dignissim nulla. Mauris iaculis, tortor sed pharetra varius, purus augue feugiat purus, vitae porta nulla turpis pellentesque dolor. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Vivamus posuere posuere ex, ac tincidunt turpis porta id. Aenean sed mauris lacus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam aliquet odio non porta laoreet. Vestibulum in dui euismod, molestie quam porta, sagittis arcu. Pellentesque vitae pulvinar urna.

Preturi

  • This is first box$250
  • This is first box$250
  • This is first box$250
  • This is first box$250

Doctori

Cum te putem ajuta?