Open
  • Str. Witing, Nr. 10-12, Sector 1, București

Cât de important este screening-ul de medicină internă și ce evaluează

Te simți rău și nu știi către ce specialitate  medicală să te îndrepți pentru a merge la control? Foarte simplu: alege medicina internă și vei beneficia de o evaluare complexă.

Cel mai probabil, în afara consultului, medicul internist îți va recomanda și o serie de investigații și/sau analize de laborator, iar corelarea rezultatelor îl va ajuta să stabilească un diagnostic precis și, implicit, tratamentul adecvat.

Ecografia abdominală vede starea organelor interne

Dacă, de exemplu, simți discomfort în zona abdominală,  medicul internist  va recomanda  ecografii la nivelul abdomenului inferior și/sau superior. Acestea pot vedea starea organelor interne și evaluează starea ovarelor, uterului, prostatei, vezicii urinare, ganglionilor intraabdominali, splinei, rinichilor, glandelor suprarenale, vaselor abdominale, pancreasului, căilor biliare și colecistului, ficatului și/sau inimii.

De asemenea, în urma controlului, medicul internist vă poate  recomanda investigații imagistice și/sau analize de laborator. Uneori, medicul internist poate decide, în urma unei consultații riguroase, că este necesar să vă îndrume către un control la o altă specialitate medicală.

Medicul internist poate corela tratamentele

Tot medicul internist este cel care vă poate corela tratamentele primite de la mai mulți medici de diverse specialități.

Dacă aveți dubii și nu știți încotro să vă îndreptați pentru o evaluare a stării de sănătate, sunați la 021/9136 și faceți o programare la Medicină Internă!

 

Cum te putem ajuta?