Open
  • Str. Witing, Nr. 10-12, Sector 1, București

În plin sezon al răcelilor și gripelor, vezi ce teste simple pot depista afectarea pulmonară

Sănătatea plămânilor tăi este importantă, așa că o consultație la medicul pneumolog este binevenită. Vremea schimbătoare de afară, în care zilele reci de toamnă alternează cu unele mai calde, ne poate afecta sănătatea, mai ales că ne aflăm în plin sezon al răcelilor și gripelor.

Pneumologii MHospital ne dezvăluie ce teste simple, neinvazive, pot depista o serie de afecțiuni și permit evaluarea stării de sănătate a plămânilor tăi.

Un test simplu, nedureros, spirometria stabilește dacă este afectată, sau nu capacitatea ta pulmonară.

 

Ce boli pulmonare dau dureri

 

Pleurezia este o inflamație a plămânilor care se manifestă printr-o durere ascuțită în piept, la inspirație și expirație. Boala este generată de o infecție virală sau poate fi declanșată de unele afecțiuni autoimmune.

Persoanele care suferă de boli cardiace sau boli inflamatorii intestinale au risc de pleurezie. În plus, și existența unui cancer al sistemului respirator poate fi o cauză a pleureziei.

Pneumotoraxul, mai frecvent  în  boli pulmonare și la fumători, apare, în general, în urma unui traumatism și înseamnă  existența aerului în spațiul dintre plămâni și peretele toracic. Evident, pneumotoraxul dă dureri în zona plămânilor.

De asemenea, infecția plămânilor – pneumonia – generată de bacterii și viruși, poate avea ca simptome febra și dificultăți de respirație, tuse seacă și dureri de plămâni.

Vrei să te asiguri că plămânii tăi sunt sănătoși? Ești suferind și dorești un diagnostic clar și un tratament eficient? Pentru programări sună la 021.9136

Cum te putem ajuta?