Open
  • Str. Witing, Nr. 10-12, Sector 1, București

Iată ce boli pot fi descoperite la analizele medicale uzuale

Analizele medicale uzuale trebuie făcute periodic nu doar pentru că așa ne recomandă medicul, ci pentru că ele chiar pot ajuta la descoperirea unor boli deloc de neglijat.

Cele mai frecvente analize de sânge sunt: VSH-ul, hemoleucograma, glicemia, colesterolul și trigliceridele, transaminazele, ureea, creatinina și analiza urinei.

Hemoleucograma este o analiză care oferă informații despre celulele specifice ale sângelui. Așadar, dacă aveți un număr scăzut de hematii (globule roșii), puteți suferi de anemie sau aveți o boală pulmonară, cardiovasculară, renală sau hepatică.

Leucocitele (celulele albe) crescute pot semnala infecții, leucemii sau boli inflamatorii. Un număr scăzut de leucocite este, de regulă, prezent în boli hepatice sau leucemie.

Trombocitele participă la hemostaza (oprirea sângerării), iar când acestea au valori crescute pot semnala tromboză, infecții, inflamații, cancere sau leucemii. Scăderea trombocitelor predispune la hemoragii.

VSH-ul crește în infecții acute și cronice, în boli hepatice sau renale, în afecțiuni inflamatorii, cancere, boli de sânge.

Diabeticii au o valoarea crescută a glicemiei.

Pentru investigarea ficatului se determină transaminazele (GOT sau ASAT și GPT sau ALAT), care cresc enorm în afecțiunile hepatice.

Este mai ușor să previi decât să tratezi, așa că, pentru o viață sănătoasă și liniștită, fă-ți periodic analizele medicale!

Profită de oferta M Hospital și vino, fără programare, să-ți faci analize la jumătate de preț!

Intră pe https://mhospital.ro/analize și află totul despre oferta noastră!

Cum te putem ajuta?