Open
  • Str. Witing, Nr. 10-12, Sector 1, București

Fistula arteriovenoasă – Când și de ce este recomandată

Fistula arteriovenoasă este cea mai durabilă metodă de acces vascular pentru hemodializă.  Ea se realizează cu anestezie locală, printr-o intervenție chirurgicală, relativ ușoară, mai ales pentru un medic experimentat.

 

Ce este fistula arteriovenoasă

 

Fistula arteriovenoasă este o comunicare între o arteră și o venă prin care sângele circulă direct. Ea se realizează pentru procedura de dializă la pacienții cu afecțiuni renale severe. De regulă, fistula se realizează la nivelul plicii cotului, dar medical tău poate alege și o altă localizare.

 Prin intermediul fistulei, se şuntează vena la arteră, iar sângele din arteră va trece în venă, se realizează o cale eficientă și durabilă de acces în vederea dializei.

 

De ce este necesară fistula arteriovenoasă

 

Hemodializa reprezintă filtrarea sângelui din organism cu ajutorul unui aparat, printr-un circuit exterior, cu reîntoarcerea sângelui prin abordul unui cateter venos sau al unei fistule arteriovenoase. Practic, aparatul de dializă suplinește rolul rinichiului.

Pentru o bună circulație a sângelui prin circuitul aparatului de dializă, este nevoie de o presiune sanguină de tip arterial iar peretele arterial nu permite puncționări repetitive, la intervale scurte de timp și atunci se realizează fistula arteriovenoasă.

 

Ce avantaje aduce fistula arteriovenoasă

 

Principalele avantaje ale accesului vascular prin intermediul fistulei sunt:

  • durata mare de permeabilitate a fistulei
  • rată scăzută a infecțiilor  (comparativ cu puncționarea venoasă prin intermediul unui cateter de dializă).

 

Dacă ai nevoie de dializă apelează cu încredere la chirurgii M Hospital pentru realizarea unei fistule arteriovenoase. Intervenția este realizată de către medici cu vastă experiență profesională, în săli de operație dotate cu aparatură de ultimă generație și în condiții aseptice. Pentru detalii și programări sunați la 021/9136.

Cum te putem ajuta?