Open
  • Str. Witing, Nr. 10-12, Sector 1, București

Endoscopia și colonoscopia, investigații ce pot avea și scop curativ, nu doar de diagnosticare

Endoscopia și colonoscopia sunt explorări ce au fost utilizate, inițial, în vederea obținerii unui diagnostic precis, ulterior ele fiind folosite și în scop terapeutic. Practic, cu ajutorul acestor investigații, explorarea tubului digestiv a devenit o rutină.

Endoscopia digestiva superioară este investigația ce examinează, cu ajutorul unui endoscop, esofagul, cavitatea gastrică și duodenul.

 

Când se recomandă endoscopia

 

Practic, endoscopia digestivă superioară permite examinarea  detaliilor anatomice și identificarea oricăror modificari patologice de la nivelul porțiunii superioare a tubului digestiv.

De asemenea, în timpul endoscopiei, medicul poate recolta probe de țesut de la nivelul mucoasei gastrice, pentru a efectua investigatii suplimentare, atunci când se suspectează o infecție Helicobacter pylori sau formațiuni gastrice tumorale.

În plus, în timpul endoscopiei digestive superioare, medical poate exciza polipi de la nivelul esofagului, stomacului sau duodenului sau, după caz, poate îndepărta obiectele sau alimentele ce obstrucționează esofagul

 

Colonoscopia poate identifica și trata leziuni ale colonului

 

Colonoscopia este metoda care explorează zona anală, rectul, sigmoidul, descendentul, transversul, colonul ascendent, cecul și valva ileo-cecală. Ca și endoscopia, colonoscopia are scop de diagnostic dar și terapeutic, ea permițând realizarea de biopsii, extirpare de polipi, hemostaze, inserția de stenturi etc.

Cu ajutorul colonoscopiei se pot identifica leziuni ale colonului (intestinului gros).

 

Semne care te trimit la colonoscopie:
  • Sânge în materiile fecale
  • Tulburări ale tranzitului intestinal
  • Dureri abdominale fără o cauză bine definite
  • Istoric familial de cancere ale colonului, polipi sau cancere ale tubului digestive
  • Screening, în scop preventive, pentru depistarea precoce a patologiei specifice

 

MHospital este la un telefon distanță: 021/9136. Dacă ai nevoie de o endoscopie au colonoscopie, sună pentru o programare. Nu te ținem la coadă, nu vei plăti sume uriașe, avem cea mai performantă aparatură și cei mai buni specialiști!

Cum te putem ajuta?