Open
  • Str. Witing, Nr. 10-12, Sector 1, București

Diabetul, o boală cronică ce poate fi ținută în frâu cu tratament și dietă

Diabetul zaharat de tip 2 este o boală cronică pentru care trebuie urmat tratament toată viața și respectată dieta indicată de medicul diabetolog.

Diabetul se manifestă prin sete excesivă, urinări frecvente, oboseală, mâncărimi ale mâinilor și picioarelor, iar persoanele care merg la medic de la apariția primelor simptome și respect tratamentul și recomandările pot ajunge să-și țină boala în frâu.

 

De ce se îmbunătățește brusc vederea

La un moment, dacă simți că, în mod inexplicabil, poți, din nou, să citești fără să porți ochelari, te asigurăm că acest lucru nu constituie un motiv de bucurie.

Diabetul determină un nivel ridicat de lichide în organism, inclusiv în interiorul ochilor, ceea ce duce fie la încețoșarea vederii, fie la atenuarea viciilor de refracție.

 

Jumătate dintre diabetici se luptă cu sforăitul și apneea

 

Peste 50% dintre diabetic au tulburări de respirație în timpul somnului. Prin urmare, persoanele care sforăie și au stări de somnolență în timpul zilei ar fi bine să își facă un test de sânge pentru depistarea diabetului. Cercetătorii presupun că pacienții cu tulburări de respirație în somn eliberează hormoni de stres, care cresc nivelul zahărului în sânge.

 

Netratat, diabetul afectează întregul organism

 

Netrat, diabetul poate genera o serie de complicații grave la nivelul rinichilor, inimii și ficatului, precum și neuropatie. Practic, complicațiile diabetului pot duce chiar la deces. De aceea trebuie să preiei controlul asupra bolii, urmând sfaturile medicului diabetolog. Trebuie știut că această afecțiune poate fi ținută în frâu cu ajutorul unei medicații corecte și a unei diete echilibrate, astfel încât valorile glicemiei să fie cât mai aproape de normal.

Ești îngrijorat și crezi că ai putea avea diabet? Vino la MHospital pentru un consult diabetologic și analizele de rutină! Pentru detalii și programări sună, acum, la 021/9136.

În cazul în care nu vrei sau nu poți să te deplasezi la clinică, venim noi la tine pentru recoltarea analizelor. Este nevoie de un simplu apel la 021/9171 și un echipaj medical al MAmbulanță  va sosi la tine acasă. Dacă dorești, nu îți vor fi recoltate doar probe pentru analize, ci vei fi și consultat de medic, ți se va măsura tensiunea arterială și ți se va face o electrocardiogramă, pentru că, în multe cazuri, persoanele care suferă de diabet au și hipertensiune și/sau probleme cardiace etc.

Cum te putem ajuta?