Open
  • Str. Witing, Nr. 10-12, Sector 1, București

Boli pulmonare grave, descoperite în urma unor teste simple

Plămânii dor? Da, uneori dor. Însă există unele teste, neinvazive, ce pot depista o serie de afecțiuni și vor evalua starea de sănătate a plămânilor tăi.

Un test simplu, nedureros, spirometria stabilește dacă este afectată, sau nu capacitatea ta pulmonară. Sănătatea plămânilor tăi este importantă, așa că o consultație la medicul pneumolog este binevenită.

Boli pulmonare care dau dureri inexplicabile

Pleurezia este o inflamație a plămânilor care se manifestă printr-o durere ascuțită în piept, la inspirație și expirație. Boala este generată de o infecție virală sau poate fi declanșată de unele afecțiuni autoimmune. De asemenea, persoanele care suferă de boli cardiace sau boli inflamatorii intestinale au risc de pleurezie. În plus, și existența unui cancer al sistemului respirator poate fi o cauză a pleureziei.

Pneumotoraxul, mai frecvent  în  boli pulmonare și la fumători, apare, în general, în urma unui traumatism și înseamnă  existența aerului în spațiul dintre plămâni și peretele toracic. Evident, pneumotoraxul dă dureri în zona plămânilor.

Și în unele boli pulmonare se acumulează lichid în jurul plămânilor și pot apărea dureri în piept, dificiltăți de respirație etc.

De asemenea, infecția plămânilor – pneumonia – generată de bacterii și viruși, poate avea ca simptome febra și dificultăți de respirație, tuse seacă și dureri de plămâni.

Vrei un diagnostic clar și un tratament eficient? Sună la 021/9136 și fă-ți o programare la Pneumologie! MHospital ți-a pregătit un pachet pentru evaluarea stării de sănătate a plămânilor, cu prețuri preferențiale:  consultație – 250 lei, spirometrie – 100 lei și control – 150 de lei.

Cum te putem ajuta?