Open
  • Str. Witing, Nr. 10-12, Sector 1, București

Analizele anuale au rol de prevenție și pot depista boli în stadiu incipient

În mod ideal se recomandă efectuarea anuală a unui set de analize specifice vârstei, sexului şi factorilor de risc. Măsura are rol de prevenție dar, în același timp, poate depista, din timp, o serie de afecțiuni care, astfel, sunt mai ușor de tratat.

Analizele preventive variază în funcţie de vârstă, unele teste fiind recomandate doar după 40 de ani. De asemenea, intervalul la care se repetă analizele diferă, în funcţie de starea de sănătate a fiecărui pacient.

Când  se recomandă repetarea analizelor la șase luni

Când medicul stabilește că un pacient are un risc mediu de îmbolnăvire se recomandă efectuarea anuală a analizelor. În cazul persoanelor trecute de vârsta de 50 de ani, medicul stabilește ce analize trebuie efectuate o dată la șase luni.

Analizele, fie ele de sânge sau din alte secreții, pot indica diverse patologii și pot veni în sprijinul medicului în vederea stabilirii unui diagnostic corect și a unui tratament eficient.

Vino la M Hospital cu bilet de trimitere de la medic și vei beneficia de analize gratuite. Pentru mai multe detalii sună la 021/9136.

Cum te putem ajuta?